juliaericsson

Senaste inläggen

Av Julia - 19 januari 2012 16:09

Hejsan!

Det här är muffinsen som jag ska bjuda på också till fikat med kompisarna och de har jag hittat i en bok som heter  "Maffiga Muffins" och de finns hur mycket recept som helst i den och detta är ett av dom de ser goda ut och är väldigt goda och de behåller sin volym även när de kommer ut ur ugnen och det tycker jag om :)

En rolig sak med boken också är att de skriver en liten rad om varje recept och om detta recept står det:

"Det första nedtecknade receptet på Devil's Food Chocolate Cake är från 1905. Den har fått sitt namn för att den är så syndigt god att den måste vara av ondo. Muffinsvarianten av den här klassiska amerikanska kakan är ännu mer lockande

  

Ingredienser:

50 g flytande Margarin

115 g Farinsocker

2 stora Ägg

115 g Vetemjöl

1/2 tsk Bikarbonat

25 g Kakao

1 1/4 dl Creme fraiche


Glasyr:

125 g Mörkchoklad

2 msk Socker

1 1/2 dl Creme fraiche


Garnering:

Chokladspån


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Placera dubbla muffinsformar i en muffinsplåt.

Vispa ihop margarin, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och kakao till smeten är slät.

Vänd ner Creme fraiche med en sked.

Fördela smeten med i muffinsformarna.

Grädda i ca 20 minuter, tills de är fasta.

Flytta dom till galler där de får kallna.


Glasyr:

Smält chokladen.

Vispa ner Creme fraiche och socker tills det blir fluffigt.

Bred ut glasyren på muffinsen med en smörkniv,

Garnerna med choklad spån.


Lycka till !


Julia

Av Julia - 19 januari 2012 15:53

Hejsan!

Idag har Fredrik och jag bjudit hem lite kompisar på fika och vad ska man bjuda på om inte hembakat!

Det här är klassiska småkakor som finns med i "sju sorters kakor"  och de är väldigt goda!

  

Ingredienser:

200 g Rumsvarmt margarin

2 1/2 dl Socker

5 dl Vetemjöl

4 msk Kakao

1 tsk Bakpulver

1 msk Vaniljsocker

1 ägg


Pensling och Garnering:

Vatten

Pärlsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.

Dela degen i 6 lika stora delar.

Knåda ur luften ur degen.

Rulla ut dom till plåt långa rullar och lägg dom bakpappersklädd plåt 3 och 3 platta till dom lite lätt med händerna.

Pensla dom med vatten och strö över pärlsocker.

Grädda dom mitt i ugnen i 13-15 minuter.

Skärn dom när de kommer direkt ut ur ugnen för annars blir de alldeles för hårda och då spricker de och går sönder!


Lycka till

Julia

Av Julia - 2 januari 2012 13:45

Hejsan !

Nyårs afton var hur bra som helst! Fredrik och jag åkte upp till Filipstad till våra kompisar och hade middag och trevligt!

Camilla stog för middagen som vart klyft potatis, oxfile och kantarell sås och som vanligt när Camilla lagar mat vart det gudomligt gott!

Jag stog för efterrätten och det vart en mousse som vart ljuvligt god och ett bra avslut på året!

Jag har fått receptet ifrån min bok "Desserter".

       

4-6 portioner

Ingredienser:

225 g Mörk choklad, hackad

2 msk Cointreau

4 msk Vatten

30 g Smör i tärningar

3 Ägg, delade i gulor och vitor

55 g Strösocker

1 1/4 dl Vispgrädde, vispad


Gör så här:

Häll hackad choklad, cointeau och vatten i en kastrull, värm och rör om till chokladen smält och blivit slät.

Dra kastrullen från värmen och rör ner smöret, vispa ner äggulorna en i taget tills allt är väl blandat.

Vispa äggvitorna till mjukt skum tillsätt sedan sockret skedvis och vispa till styvt skum.

Vispa grädden.

Växla med att blanda i grädden och äggvitan i choklad blandningen och blanda inte för hårt eller för mycket för då försvinner luften i äggvitan och det blir ingen volym i moussen.

Häll upp i en stor skål eller 4-6 portions skålar och plasta in dom och ställ i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.

Hoppas det smakar!


Julia

 

Av Julia - 23 december 2011 13:13

Hejsan!

Knäck är ju en tradition för många nu till jul och jag har lyckats göra en god knäck detta år och det var super enkelt !

Däremot så ska det ju förvaras i kylskåpet men jag vill ju ha mina frammer så jag har mina framme i alla fall men det som händer då är att de klibbar ihop om man ställer dom på varann. Man ska ju ha hackad mandel i också men jag tycker att det är minst lika gott utan mandeln. Så skippa den om ni vill! Bra att ha till knäck är en ganska stor tjockbottnad katsrull ca 4 gånger så stor som innehåller är och en digitaltermometer och knäckformar i papper.

Lycka till!

  

Ingredienser:

2 dl Strösocker

2 dl Vispgrädde

2 dl Ljussirap

1 msk Margarin

1,5 dl Mandel


Gör så här:

Mät upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull och koka upp detta på medelhög värme när det börjat koka så sänk värmen så att det kokar långsamt och lugnt.

Medans det kokar så kan du hacka mandeln grovt och rosta den för att få fram mer smak.

Rör om i knäcken då och då.

Koka tills temperaturen har nått ca 120 grader eller till du tycker att den har klarat kulprovet*.

När den har kokat klart så rör man ner margarinet och hackade mandeln.

Rör till margarinet smält.

Använd 2 teskedar för att hälla upp i knäck formarna ställ formarna på en bricka och ställ in i kylen till servering.

Hoppas det smakar!


Kulprovet:

Ta upp lite kokande knäck smet med en sked och doppa ner skeden i en glas med kallt vatten ta upp knäcken i glaset eller från skeden och testa rulla den mellan händerna till en kula smaka sedan om den är seg då är knäcken klar!


God Jul Julia

Av Julia - 23 december 2011 12:07

Hejsan!

Detta hårda bröd är väldigt gott och väldigt enkelt att göra!

Det passar bra nu till jul, till julskinkan eller bara till ostbrickan självklart passar det till alla måltider med det är gott och smakrikt som julbordet är!

Lycka till hoppas ni gillar det!

  

Ingredrienser:

2 dl Majsmjöl

1/2 dl Solroskärnor

1/2 dl Sesamfrön

1/2 dl Pumpafrön

1/2 dl Linfrön

1/2 tsk Salt

1/2 dl Rapsolja

2 dl Kokande vatten


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda allt förutom vattnet som ska koka upp och blanda det väl i en bunke.

Häll i det kokande vattnet och blanda allt väl.

Häll ut smeten på en plåt med bakpapper lägg ett annat bakpapper på smeten och tryck ut det i kanter och hörn så det blir jämnt och bra, ta bort det sista bakpappret och grädda i mitten av ugnen i 1 timme

Av Julia - 15 december 2011 17:45

Idag och igår hade vi praktiskt prov i pralin tillverkning i skolan och vi skulle göra en gjutenpralin och en doppad pralin och en marsipan tomte. Vi skulle komma på egna fyllningar och smaker och så ska det ju passa utsidan av pralinen så att man fattar på ett ungefär vad det är för smak.

  

Jag och min Chef på extra jobbet stog och funderade på smaker och då kom hon på hallon och lakrits och jag tycker om båda smakerna och jag tycker att de var goda tillsammans :) Jag gjorde även en limekola som jag doppade i vit choklad och jag ÄLSKAR lime!!  Så jag tyckte att det var himelsk!

Sen när vi var klara med allt så skulle några lärare på skolan bedömma och skriva vad de tyckte och många tyckte faktiskt om mina praliner men de tyckte inte om min marsipan tomte :/ Men det vart lyckat i alla fall.


Kramar Julia

Av Julia - 9 december 2011 19:00

Hej Svejs!


Nu idag har jag tatuerat mig på ryggen mellan skulderbladen och det är en blå lotusblomma som hörtill buddismen men jag är inte buddist men jag tycker att det är fin och betyder något speciellt för mig, den betyder: Månniskans väg till upplysning och utveckling, jag tycker att den passar mig för vi har haft ett tungt och jobbig år i min familj och det känns som att allt håller på att lösa sig nu. Jag är i alla fall jätte nöjd med den !

Jag var inte så säker på hur min pappa skulle reagera när han skulle få reda på att jag hade gjort den men min kära lillebror fixade så att han fick reda på den och till min stora förvåning sa han inte ett knyst utan han satt bara där och skaka på huvudet . Jag tror nog att han vart besviken men han säger nog inte det till någon men mamma tyckte att den vart jätte fin och nu är hon lite sugen på att göra en nyckelpiga som hon har pratat om sen hon var som jag men hon har inte vågat :) Men om jag känner henne rätt så kommer hon nog inte att göra den.

Jag tycker i alla fall att alla ska testa att tatuera sig någon gång för det är verkligen inte som man tror att det ska vara.

Hoppas att ni tycker den var fin och att ni kanske vågar att tatuera er någon gång men tänk på vad ni gör så att ni inte gör någon som bara gäller för stunden tänk på att det ska vara där hela livet!



Kramar Julia


 

Av Julia - 28 november 2011 17:16

Hejsvejs!

Idag fyller jag 18 år :)

Igår hade jag kalas för släkten och vi vart totalt 23 personer i våran lilla etta på 48 kvadrat med det var trevligt och roligt jag fick väldigt mycket presenter mer än jag kunde drömma om, bland annat fick jag en bil av mamma och pappa en blå Golf Syncro som är fyrhjulsdriven från -97 den var fin och jag grät när jag såg detta i paketet och jag vart chockad att detta skulle hända mig, jag har bra föräldrar.

   Jag är så glad för detta och när jag berättade det för Sanna så fick jag bara ett :O av henne hon vart nog glad och chockad.

Men såklart så fick jag ju andra fina saker som passar en bak och mat tokig tjej som jag, jag fick presentkort på ikea och guldfynd oh statoil, cocktailglas,teckningar av de små kusinerna, pengar, mjukisfiltar, bok om choklad, bunkar, grytor och gratängformar och godis, jag tror det var typ allt det var en väldigt lyckad dag både idag och igår och det bästa var ju att vi var i min och Fredriks lägenhet i lilla Nora :)

och vi firade ju oss samtidigt för fredrik fyllde 20 för bara nån vecka sen så Grattis till honom också

Nu måste jag sluta blogga för om 30 minuter kommer några kompisar för att fika med oss!


Kramar Julia

Presentation


Mat och Bak är min Passion!
Men även livet kompisar och familjen!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards