Direktlänk till inlägg 19 januari 2012
Hejsan!
Det här är muffinsen som jag ska bjuda på också till fikat med kompisarna och de har jag hittat i en bok som heter "Maffiga Muffins" och de finns hur mycket recept som helst i den och detta är ett av dom de ser goda ut och är väldigt goda och de behåller sin volym även när de kommer ut ur ugnen och det tycker jag om :)
En rolig sak med boken också är att de skriver en liten rad om varje recept och om detta recept står det:
"Det första nedtecknade receptet på Devil's Food Chocolate Cake är från 1905. Den har fått sitt namn för att den är så syndigt god att den måste vara av ondo. Muffinsvarianten av den här klassiska amerikanska kakan är ännu mer lockande"
Ingredienser:
50 g flytande Margarin
115 g Farinsocker
2 stora Ägg
115 g Vetemjöl
1/2 tsk Bikarbonat
25 g Kakao
1 1/4 dl Creme fraiche
Glasyr:
125 g Mörkchoklad
2 msk Socker
1 1/2 dl Creme fraiche
Garnering:
Chokladspån
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Placera dubbla muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa ihop margarin, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och kakao till smeten är slät.
Vänd ner Creme fraiche med en sked.
Fördela smeten med i muffinsformarna.
Grädda i ca 20 minuter, tills de är fasta.
Flytta dom till galler där de får kallna.
Glasyr:
Smält chokladen.
Vispa ner Creme fraiche och socker tills det blir fluffigt.
Bred ut glasyren på muffinsen med en smörkniv,
Garnerna med choklad spån.
Lycka till !
Julia
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|