Direktlänk till inlägg 23 april 2012
Hej!
Idag kände jag mig lite irreterad och nere så jag baka lite muffins!
Ingredienser:
2 Ägg
1 1/2 dl Strösocker
80 g Smält bregott
1 dl Yoghurt
4 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
3 st Finhackade äpplen
Strössel:
1 1/4 dl Vetemjöl
2 dl Havregryn
3/4 dl Råsocker
2 tsk Kanel
1 tsk Kardemumma
75 g Bregott
1/2 dl Rapsolja
Gör så här:
Ugn 200 grader.
Vispa ägg och socker i en skål.
Rör sedan ner smält bregott och yoghurt.
Rör ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Rör samman ägg smeten med mjölblandningen.
Klicka ut smeten i 12 muffinsformar.
Lägg en hög med finhackade äpplen på varje form med smet i.
Gör strösslet genom att blanda alla ingredienser tills det är smuligt.
Lägg sedan strösslet ovanpå äpplenai varje form.
Grädda i ca 20 minuter.
Pudra över lite florsocker för utseendets skull.
Lycka till!
Julia
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
|||||||||
|