juliaericsson

Senaste inläggen

Av Julia - 20 mars 2012 15:22

Hejsan!

Här kommer lite mer godis som jag ska ge till Frosths konditori.

Det är lite påsk känsla över de här och de är jätte goda!

Det här receptet har jag hittat i tidningen Hembakat! En av mina favorit tidningar!

Jag tycker att tryfflarna är så fina så det inte behövs någon choklad som dekoration men det är en smaksak! Jag tycker att det är fint när det är enkelt.

  

Ingredienser:

Lager 1:

200 g Mörk choklad

1 dl Vispgrädde

1 tsk honung

25 g Smör, rumsvarmt

2 msk Ägglikör


Lager 2:

150 g Vit ckoklad

1/2 dl Vispgrädde

1 tsk Honung


Dekoration:

50 g Mörk choklad, smällt


Gör så här:

Lager 1:

Hacka den mörka chokladen fint och häll den i en skål.

Koka upp grädde och honung och häll det över chokladen, låt stå några minuter rör sedan om.

Tillsätt små klickar av smöretoch blanda till en slät kräm.

Rör försiktigt i ägglikören.

Häll smeten i en formmed raka kanter, ca 12 x 15 cm, klädd med plastfolie och låt den svalna.

Ställ den i kylskåpet i ca 2 timmar, börja med den vita tryffeln när den mörka stelnat.

Lager 2:

Hacka den vita chokladen fint och häll i en skål.

Koka upp grädde och honung och häll det över den vita chokladen och rör om tills den är slät.

Häll den ljusa choklad tryffeln över den mörka i formenställ tillbaka formen i kylen och låt stå över natten.

Ta ur tryffeln ur formen och skär den med varm kniv i önskade bitar eller ca 1x1 cm.

Ringla eller spritsa choklad över tryfflarna.


Lycka till!

Julia

Av Julia - 20 mars 2012 14:22

Hejsan!

Jag praktiserar ju i Lindesberg på Frosths konditori och har gjort det i 9 veckor i sträck nu och det har vart jätte kul! Min sista dag där är på fredag och då tänkte jag ge dom lite godis bland annat detta!

Dom är supergoda och jätte lena i smaken det blir en liten god favorit alla som jah har bjudit dom på har älskat dom!

Jag har hittat receptet i en tidning men kommer inte ihåg vilken tidning tyvärr men här är det i alla fall!

Jag tycker inte att det är så gott med kakao pudrat över så jag hoppar över det!

Ca 50 - 100 st

Ingredienser:

2 1/2 dl Vispgrädde

3/4 tsk Salt

75 g Strösocker

25 g Glykos

300 g Mjölkchoklad

125 g Mörk choklad

50 g Osaltat Smör

1/2 Apelsin, rivet skal

1/2 tsk Cointreau


Garnering:

Siktad kakao

Rivet skal av apelsin


Gör så här:

Koka upp grädde och salt i en liten kasrull.

Smällt socker och glykos i en kastrull till det är gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt grädden försiktigt under vispning. Låt koka 1 minut tills sockret lösts upp igen låt svalna något ca 2 minuter.

Finhacka båda choklad sorterna och lägg dom i en bunke. Tillsätt smör, apelsinskal och cointreau. Häll den varma karamellsåsen över chokladen. Låt stå 10 minuter utan att röra.

Rör därefter ihop tryffeln med en slickepott. Häll tryffeln i en form med bakplåtspapper eller knäckformar. Låt stelna i kylen till nästa dag.

pudra över kakaon och strö över apelsinskalet. Skär tryffeln i bitar med en varm kniv.

Förvara i kylen tills de ska serveras.


Lycka till!

Julia

 

 

Av Julia - 15 mars 2012 15:30

Hej!

Efter att jag tatuerat mig så tyckte min mamma så synd om mig så jag fick en påsk hare av henne som jag och Fredrik har fyllt med godis!

  

Så söt kanin :D Tack Mamma!


Kram Julia

Av Julia - 15 mars 2012 15:30

Hejsan!

Nu har jag tatuerat mig igen jag är så nöjd!!

Men jag blir lite sur för några kompisar säger att de inte ser ut som att de hör ihop utan att jag borde göra en "dimma" bakom så att de sitter ihop som en ända stor än att ha dom så här men jag vill inte ha någon "dimma" utan jag ville ha det så här men jag vet inte vad jag ska göra :/

Men den är grymt fin i alla fall :D

Det tog bara 3 timmar att göra det och jag tyckte faktiskt inte att det gjorde så ont att göra den heller för man säger ju att revbenen är känsligast men jag tyckte att klubban var värst och den sitter ju precis under revbenen!

Tyck Till!!

  


Kram Julia

Av Julia - 9 februari 2012 15:45

Hejsan!

Min kompis Veronica bjöd mig på denna rätt för ett tag sedan och jag tyckte att den va så jävla god så jag gjorde som jag tror att hon gjorde den på ett ungefär.  Jag vet inte vart hon har fått receptet ifrån men jag tror att hon hittade det på internet nånstans men detta är min tolkning.

  

Ingredienser:

1 Grön Paprika

1 Röd Paprika

3 Vitlöksklyftor

1 msk Olja

Ca 200 g Räkor med skal, skalade

1 Burk Kokosmjölk

1 rågad tsk Röd Currypasta


Till Servering:

Ris och Ärtskott


Gör så här:

Värm upp en djup panna med oljan.

Skär paprikorna i strängar.

Pressa vitlöken.

Häll allt i pannan och fräs det några minuter.

Häll i de skalade räkorna.

Häll i kokosmjölken och currypastan och koka upp det och låt koka i några minuter.

Servera!


Lycka till

Julia

Av Julia - 8 februari 2012 15:30

Hejsan!

En av de maträtter som Fredrik och jag älskar är korvstroganoff men vi har gjort om det lite från original receptet, så att vi får med mycket av det vi tycker om !

Inte nog med att det är skit gott utan det är ju också väldigt billigt att äta detta, det passar oss som inte har jätte mycket pengar till maten!

  

Ingredienser:

1/4 Falukorv

1/2 Gullök

1 Grön paprika

1 Röd paprika

1 Burk Majs

4 dl Matlagningsgrädde

1 msk Tomatpuré

Salt

Vitpeppar

Cayennepeppar

Paprikakrydda

Torkad Persilja


Till Servering:

Ris och Haricotes verts


Gör så här:

Tärna falukorven i avlånga tärningar.

Hacka löken fint.

Fräs det i en djup panna.

Tärna paprikorna

Häll dom i pannan.

Öppna majsburken och häll av spadet och häll i dom i pannan också.

När allt har fräst ett litet tag så häller man på grädden och tomatpuré.

Krydda efter smak.

Servera!


Lycka till


Julia

Av Julia - 7 februari 2012 16:00

Hejsan!

Idag firar Fredrik och jag 3 år tillsammans och 2 år förlovade!

Jag köpte lite choklad praliner som det stog "jag älskar dig" på jätte söta och goda!

Och Fredrik överaskade mig rejält för vi skulle inte köpa nåt till varann men så kom han hem med denna så gulligt!


Jag älskar min Fredrik


  


Julia

Av Julia - 24 januari 2012 16:12

Jättegoda kakor med choklad och russin! Hittade receptet i en tidning som heter "Hembakat".

Det blir ca 45 kakor.


  

Ingredienser:

100 g Rumsvarmt margarin

1 dl Socker

1 Ägg

3/4 dl Russin

50 g Mörk Choklad

3 dl Vetemjöl

1/2 tsk Bakpulver


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör margarin och socker poröst och tillsätt ägget.

Blanda i finhackade russin och hackad choklad.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.

Klicka ut smeten med hjälp av ett par teskedar på en bakpappersklädd plåt.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter eller till de är gyllenbruna i kanterna.


Lycka till

Julia

Presentation


Mat och Bak är min Passion!
Men även livet kompisar och familjen!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards