Direktlänk till inlägg 23 december 2011
Hejsan!
Knäck är ju en tradition för många nu till jul och jag har lyckats göra en god knäck detta år och det var super enkelt !
Däremot så ska det ju förvaras i kylskåpet men jag vill ju ha mina frammer så jag har mina framme i alla fall men det som händer då är att de klibbar ihop om man ställer dom på varann. Man ska ju ha hackad mandel i också men jag tycker att det är minst lika gott utan mandeln. Så skippa den om ni vill! Bra att ha till knäck är en ganska stor tjockbottnad katsrull ca 4 gånger så stor som innehåller är och en digitaltermometer och knäckformar i papper.
Lycka till!
Ingredienser:
2 dl Strösocker
2 dl Vispgrädde
2 dl Ljussirap
1 msk Margarin
1,5 dl Mandel
Gör så här:
Mät upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull och koka upp detta på medelhög värme när det börjat koka så sänk värmen så att det kokar långsamt och lugnt.
Medans det kokar så kan du hacka mandeln grovt och rosta den för att få fram mer smak.
Rör om i knäcken då och då.
Koka tills temperaturen har nått ca 120 grader eller till du tycker att den har klarat kulprovet*.
När den har kokat klart så rör man ner margarinet och hackade mandeln.
Rör till margarinet smält.
Använd 2 teskedar för att hälla upp i knäck formarna ställ formarna på en bricka och ställ in i kylen till servering.
Hoppas det smakar!
Kulprovet:
Ta upp lite kokande knäck smet med en sked och doppa ner skeden i en glas med kallt vatten ta upp knäcken i glaset eller från skeden och testa rulla den mellan händerna till en kula smaka sedan om den är seg då är knäcken klar!
God Jul Julia
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|