Direktlänk till inlägg 20 mars 2012
Hejsan!
Jag praktiserar ju i Lindesberg på Frosths konditori och har gjort det i 9 veckor i sträck nu och det har vart jätte kul! Min sista dag där är på fredag och då tänkte jag ge dom lite godis bland annat detta!
Dom är supergoda och jätte lena i smaken det blir en liten god favorit alla som jah har bjudit dom på har älskat dom!
Jag har hittat receptet i en tidning men kommer inte ihåg vilken tidning tyvärr men här är det i alla fall!
Jag tycker inte att det är så gott med kakao pudrat över så jag hoppar över det!
Ca 50 - 100 st
Ingredienser:
2 1/2 dl Vispgrädde
3/4 tsk Salt
75 g Strösocker
25 g Glykos
300 g Mjölkchoklad
125 g Mörk choklad
50 g Osaltat Smör
1/2 Apelsin, rivet skal
1/2 tsk Cointreau
Garnering:
Siktad kakao
Rivet skal av apelsin
Gör så här:
Koka upp grädde och salt i en liten kasrull.
Smällt socker och glykos i en kastrull till det är gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt grädden försiktigt under vispning. Låt koka 1 minut tills sockret lösts upp igen låt svalna något ca 2 minuter.
Finhacka båda choklad sorterna och lägg dom i en bunke. Tillsätt smör, apelsinskal och cointreau. Häll den varma karamellsåsen över chokladen. Låt stå 10 minuter utan att röra.
Rör därefter ihop tryffeln med en slickepott. Häll tryffeln i en form med bakplåtspapper eller knäckformar. Låt stelna i kylen till nästa dag.
pudra över kakaon och strö över apelsinskalet. Skär tryffeln i bitar med en varm kniv.
Förvara i kylen tills de ska serveras.
Lycka till!
Julia
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
||||
|