Direktlänk till inlägg 20 mars 2012
Hejsan!
Här kommer lite mer godis som jag ska ge till Frosths konditori.
Det är lite påsk känsla över de här och de är jätte goda!
Det här receptet har jag hittat i tidningen Hembakat! En av mina favorit tidningar!
Jag tycker att tryfflarna är så fina så det inte behövs någon choklad som dekoration men det är en smaksak! Jag tycker att det är fint när det är enkelt.
Ingredienser:
Lager 1:
200 g Mörk choklad
1 dl Vispgrädde
1 tsk honung
25 g Smör, rumsvarmt
2 msk Ägglikör
Lager 2:
150 g Vit ckoklad
1/2 dl Vispgrädde
1 tsk Honung
Dekoration:
50 g Mörk choklad, smällt
Gör så här:
Lager 1:
Hacka den mörka chokladen fint och häll den i en skål.
Koka upp grädde och honung och häll det över chokladen, låt stå några minuter rör sedan om.
Tillsätt små klickar av smöretoch blanda till en slät kräm.
Rör försiktigt i ägglikören.
Häll smeten i en formmed raka kanter, ca 12 x 15 cm, klädd med plastfolie och låt den svalna.
Ställ den i kylskåpet i ca 2 timmar, börja med den vita tryffeln när den mörka stelnat.
Lager 2:
Hacka den vita chokladen fint och häll i en skål.
Koka upp grädde och honung och häll det över den vita chokladen och rör om tills den är slät.
Häll den ljusa choklad tryffeln över den mörka i formenställ tillbaka formen i kylen och låt stå över natten.
Ta ur tryffeln ur formen och skär den med varm kniv i önskade bitar eller ca 1x1 cm.
Ringla eller spritsa choklad över tryfflarna.
Lycka till!
Julia
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
||||
|