Direktlänk till inlägg 1 oktober 2011
Kladdkaka är alltid svårt att få till precis som man vill, för vissa vill ha mer som en kaka och andra vill att den ska vara som en varm smet men jag tycker att det ska vara både och, och det är detta recept det är som en kaka som är kladdig och super god.
Jag har fått receptet av en granne när jag var väldigt liten för redan då var jag väldigt bak intresserad och hon tyckte att jag skulle få det av henne och det är jag tacksam för, för jag tycker att det är super. Men jag tycker dock att det passar bättre som muffins än som kaka.
3 Ägg
2 dl Socker
150 g Rumsvarmt Margarin
2 tsk Vaniljsocker
6 msk Kakao
2 1/4 dl Vetemjöl
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt margarin och vaniljsockerunder omrörning.
Blanda kakao och vetemjöl och vispa ner det i ägg smeten.
Ställ muffinsformar i en muffins plåt och fyll 3/4 smet i formarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter det ska vara lite kladdiga på prov stickan så testa men prov stickan efter 10 minuter och bestäm hur kladdiga du vill ha dina muffins jag hade dom inne i 13 minuter då tycker jag att de vart perfekta.
Låt dom svalna och pudra över lite florsocker. Servera med vispad grädde om så önskas.
Lycka Till!!
Kram Julia
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|